TIETOJA AJANKOHTAISTA

checkbox Palvelun toimittaja ja yhteystiedot

Tmi Ari Torpström   Y-tunnus: 1764423-2
Rissalantie 42
70910 VUORELA
040 - 8343 871
info@kuvakorjaus.fi


checkbox Mitä, miksi ja mikä?

Kuvakorjaus.fi siirtää vanhat valokuvat digitaaliseen muotoon skannaamalla ne kuvatiedostoiksi joko paperivedoksista, negatiiveista tai diapositiiveista. Erinomaisen laadun takaavat ammattitaito, ajantasaiset laitteistot ja ohjelmistot.

Aika heikentää valokuvien paperivedoksia vääjäämättä. Värit haalenevat jatkuvasti ja kuviin tulee usein muita laatua heikentäviä vaurioita. Digitoimalla kuvat säilyvät turvassa muuttumattomina ja hyvälaatuisina pitkään ja jo syntyneitä vaurioita voidaan korjata.

Kuvakorjaus.fi on Siilinjärveläinen digitaaliseen kuvan­käsittelyyn erikoistunut yritys, joka palvelee sinua edullisesti juuri sinun tarpeesi huomioonottaen.


checkbox Toimitusehdot ja hinnasto

Toimitusehdot (pdf-dokumentti) ja voimassaoleva hinnasto Kuvakorjaus.fi:n sivulla.


checkbox Toimitus

Digitoitu aineisto toimitetaan oletuksena DVD-levyllä siten, että kuvat ovat katseltavissa sähköisenä albumina nettiselaimella. Kuvista on levyllä valitulla skannaustarkkudella tuotettu jpg-tiedosto, johon on tehty tarvittaessa palvelun hintaan sisältyvät oletuskorjaukset (värihäipymien poisto, valkotasapainon ja kontrastin säätöä, kuvan rajaaminen). Täysikokoisista kuvista voidaan teettää paperivedoksia tai niitä voidaan käyttää kuvakirjoissa.

Kuvista on myös jpg-tiedostot VGA-tarkkuudella (max. 640x480 pikseliä), nämä kuvat soveltuvat käytettäviksi esim. nettisivuilla, sähköpostissa asiakirjoissa tms..


checkbox Lisäpalvelut

Kuvakorjaus.fi suorittaa sopimuksen mukaan kuvien käsittelyä. Korjaan naarmut, halkeamat, läiskät ja muut kuviin ajan myötä tulleet vauriot. Kuvista on mahdollsita poistaa henkilöitä tai lisätä heitä toisesta kuvasta. Yksityiskohtia voidaan poistaa ja tausta sumentaa tai jopa vaihtaa. Kuvassa esiintyvä henkilö voidaan siirtää toiseen kuvaan tai toiselle taustalle. Muokkausmahdollisuuksia on rajaton määrä, vain mielikuvitus on rajana. Pyydä tarjous!

Kuvatiedostoista on helppo tilata paperikuvat käyttämällä esim. Ifolorin verkkopalveluita. Tarvittaessa toimitan myös Ifolorin paperikuvat tai teen kuvakirjan kuvistasi hinnaston mukaisilla lisämaksuilla.

Lisäpalveluista ja veloituksista sovitaan aina erikseen.


checkbox Skannaustarkkuudesta

Käsitteitä:
dpi = dots per inch, pistettä tuumalle.
Yksikkö, jolla myös tulostimen tarkkuus ilmoitetaan, mutta tällä tarkoitetaan mustepisteiden määrää. Todellinen resoluutio on pienempi.
lpi = lines per inch, linja- eli viivatiheys tuumalle.

Korkealaatuiseen paino- tai tulostusjälkeen halutaan yleensä dpi-tarkkudeltaan 2 kertaa linjatiheys. Jos siis halutaan korkealaatuinen tulos vaikkapa kuvakirjaan, 10 cm (4 tuumaa) korkean kuvan linjatiheys tulee olla 300 lpi eli n. 1200 viivaa/4 tuumaa ja dpi-tarkkuuden siis 2 x 1200/4 = 600 dpi.

Käytännön nyrkkisääntönä kotitulostimissa voidaan pitää, että 300 dpi riittää kuvan tulostamiseen hyvälaatuisena 1:1 koossa, dpi:n kaksinkertaistaminen sallii kuvan suurentamisen kaksinkertaiseksi tai tulostamisen 1:1 koossa korkealaatuisena.

Negatiivien ja diafilmien kuvakoko on pienempi, joten skannaustarkkuuden pitää olla vastaavasti suurempi. dpi-arvo riippuu siitä, miten suuri tuloste kuvasta halutaan. Käytännössä 2400 dpi riittää n. 19x29 cm kuvan tulostamiseen normaalilaatuisena.

Tietokoneen näytön tarkkuus on tyypillisesti 70-100 dpi, joten 600 dpi riittää hyvin tähän käyttöön katsottaessa kuvaa 1:1 kokonaisena. Suurempi dpi-arvo antaa mahdollisuuden kuvan suurentamiseen, jolloin yksityiskohdatkin erottuvat paremmin.

Kuvan tarkkuteen (ja tiedostokokoon) kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota silloin, jos kuvia sijoitetaan esim. kotisivulla olevaan nettialbumiin. Tarkan ja siten pikselimäärältään ja myös tiedostokooltaan suuren kuvan lataaminen kestää aina kauemmin kuin pienemmän näytön tarkkuuteen pystyvän kuvan lataaminen. Kuvissa kannattaakin tehdä kompromissi tarkkuuden ja koon suhteen. Käytä tarkkoja kuvia vain silloin, kun haluat katsojan pystyvän suurentamaan kuvaa niin isoksi, että tarvittavat yksityiskohdat tulevat näkyviin.

DVD-levyllä toimitettavassa albumissa on jokaisesta kuvasta pienen hakemistokuvakkeen lisäksi max. 640x480 pikselin esikatselukuva, joka soveltuu 1:1-koossa näytöille (näytön resoluutio on tyypillisesti esim. 1280x1024 tai 1680x1050 pikseliä, tableteissa esim. 8" näytöllä 1280x800).


28.3.2014

Yrityksen weppisivut valmiit ja otettu käyttöön. Avajaistarjouksena yhden valokuvan skannaus veloituksetta. Katso lisätiedot täältä.


16.3.2014

Kuvakorjaus.fi sivuille näytealbumi kuva­korjauksista ja mallialbumi toimitettavasta aineistosta.


12.3.2014

Kuvakorjaus.fi domain rekisteröity.